Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 42 návštěvníků)

Estonian Kringel - skořicový

0.0
Estonian Kringel - skořicový

Potřebné ingredience

300 g mouky (použila jsem půl na půl hladkou špaldovou a polohrubou), 1/2 lžč mořské soli, 120 ml vlažného mléka, 15 g čerstvého droždí (popř. jeden sáček sušeného droždí), 30g rozpuštěného másla, 1 žloutek, 1 lžč cukru. Náplň: 50g změklého másla, 4-5 lžč cukru, 3 lžč mleté skořice

Postup přípravy

Smíchat mouku se solí. Do většího hrnku nalít teplé mléko, rozdrobit do něj cukr, droždí, rozpustit máslo a nakonec vmíchat žloutek. Směs rozšlehat a nechat deset minut pracovat. Pak vše vlít na mouku a vypracovat hladké těsto, které pak nechat na teplém místě asi hodinu kynout.
Během kynutí si připravit skořicovou náplň - máslo utřít s cukrem a se skořicí do pěny.
Vykynuté těsto rozválet na pomoučené ploše na obdélník cca 30 x 25 cm, namazat na něj náplň (trochu si nechat na pomazání povrchu). Vše srolovat jako štrůdl do rolky, kterou podélně uprostřed rozříznout , zaplést jako jednoduchý cop a celé to stočit do věnce, konce spojit. Pomazat povrch zbytkem náplně.
Rozpálit troubu na 200 st. Celková doba pečení je 25 min, posledních deset minut snížit teplotu na 170 st.
Dobrou chuť!

Dělám to ze dvou dávek, abychom měli dva věnce a používám cukr třtinový. Krásně to voní!

Viz postup výše

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

poslina (upraveno) 13. 2. 2019, 12:50
Opravdu skvělý...dávám rozemleté ořechy a nastrouhané jablko. Děkuji za výborný recept. M. (F) (F) (F)
krišon 7. 2. 2019, 19:10
Vynikající, do náplně jsem nasekala ještě 5 dkg vlašských ořechů ... příště z dvojité dávky, jedna je málo, a to jsme doma tři (F) (F) (F). A vypadal skvěle http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4881597#komentare
miruska27 21. 11. 2016, 8:24
môžem sa spýtať, píšete, že ste použili špaldovú múku- celých 300 g bola špaldová alebo zmes s pšeničnou?
levandulka66 3. 12. 2016, 19:58
@miruska27 Většinou to míchám půl na půl, ale používám špaldovou hladkou určenou na kynutá těsta, tak by to asi šlo i z celé dávky špaldy. Spíše s ní šetřím z ekonomických důvodů :)
Latimeriepodivna 22. 11. 2015, 13:19
ten vypadá úchvatně, jdu to zkusit (L)
levandulka66 3. 12. 2016, 19:58
@Latimeriepodivna Zkusila jste?

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie